FEESTREDES DOOR JEAN PAUL VAN BENDEGEM & EVA ROVERS!

Het jubileumfeest van Het zoekend hert wordt ingezet met een publieksreceptie, op zaterdag 14 september vanaf 13:00 uur, opgeluisterd door Elvis Peeters & Wilderman vanaf 13:30 uur. Om 14:00 uur volgen dan scherpzinnige of misschien ook luimige toespraken door een even bijzonder als complementair duo, afkomstig uit België en Nederland.

Prof. Jean Paul Van Bendegem, dwalend filosoof, en Dr. Eva Rovers, biografe en zachtzinnige rebel, brengen elk een “ode aan het zoekende hert”, in de brede betekenis van dat begrip. Dat wil zeggen: een eerbetoon aan het kloppende hart en de lustvolle geestdrift van de denkende mens. Zij doen dat, voor de gelegenheid, vanop een balkon aan de Koninklijkelaan, maar toch niet uit de hoogte op jou neerkijkend.

Prof. Jean Paul Van Bendegem is wiskundige en filosoof. Hij was hoogleraar aan de VUB, directeur van het Centrum voor Logica en Wetenschapsfilosofie en gastprofessor aan Universiteit Gent. Hij publiceerde onder meer Tot in der eindigheid, Over wat ik nog wil schrijven, Hamlet en entropie en de bestseller De Vrolijke Atheïst.

Dr. Eva Rovers is auteur van de veelgeprezen biografieën De eeuwigheid verzameld. Helene Kröller-Müller (1869-1939) en BOUD. Het verzameld leven van Boudewijn Büch. Ze studeerde Taal- en Cultuurstudies en specialiseerde zich in de cultuurgeschiedenis van de twintigste eeuw en kunstbeleid en -management. Voor haar proefschrift ontving ze de Jan Van Gelderprijs, voor de biografie over Kröller-Müller de Erik Hazelhoff Biografieprijs. In 2017 publiceerde ze Ik kom in opstand, dus wij zijn, in 2018 verscheen Practivisme. Een handboek voor heimelijke rebellen.

Zaterdag 14-09-2019, van 14:00-14:30. Aan de Koninklijkelaan 43-45 in Berchem-Antwerpen. Gratis! Voor allen!

Bekijk het programma

redacteur